TUPLA – Hungry for adventure

online-seikkailuohjelma

 

Meillä kaikilla on ainainen halu nähdä enemmän ja kokea jännitystä. Mitä olisikaan elämä ilman seikkailuja? Kolmiosainen Tupla Hungry for Adventure -verkkosarja vei kolme nuorta suomalaista elämänsä seikkailuun maailman kiinnostavimpiin kolkkiin. Sarja muutti nuorten haaveet unohtumattomiksi elämyksiksi inspiroiden suomalaisia nousemaan sohvalta ja ryhtymään oman elämänsä tutkimusmatkailijoiksi. Juontajana ja kanssamatkaajana seikkailuissa toimi Suomen rap-kulttuurin kärkinimiin lukeutuva artisti Prinssi Jusuf.

 
 
Jokaisessa meissä asuu seikkailija
 
 
 
 
Tupla-Japani-4321.jpg
 

LÄHTÖKOHdat

Tupla on aina ollut omia teitään kulkevan sankarin valinta. Tuplan kohderyhmä on kuitenkin vanhenemassa ja Tupla ei brändinä ole kovin kiinnostava nykynuorisolle. Miten teemme Tuplasta jälleen relevantin nuorelle kohderyhmälle tavalla, joka on heille ominainen ja omaksuttava? 

Seikkailunhalu ja jännityksen tarve on universaali ja yhdistää meitä kaikkia – ikään tai sukupuoleen katsomatta. Ihmiset kaipaavat seikkailua ja jännitystä elämäänsä. Useat meistä eivät kuitenkaan uskalla tai kykene irtautumaan arjesta kokeakseen jännittäviä seikkailuja. 

 

luova ratkaisu

Lähdimme rohkaisemaan Tuplan yleisöjä aktivoitumaan omien unelmiensa toteuttamiseen kohderyhmälle relevantin sisällön kautta.

Perinteisen mainonnan sijaan halusimme luoda merkityksellistä ja innostavaa mediasisältöä, jossa brändi voisi elää luonnollisena osana viihteellistä kokonaisuutta. Tyrkyttämisen sijaan brändi näyttäytyy katsojalle rennolla ja seikkailunhaluisella otteella, ja osoitimme ymmärtävämme kohderyhmän mielenmaisemaa.

Tupla-Japani-1975.jpg
 

TOTEUTUS 

Seikkailuohjelmaan haettiin aitoja suomalaisia nuoria verkossa toteutetulla rekrytointikampanjalla juontajamme Prinssi Jusufin johdolla. Facebookin ja YouTuben kautta levitetty kampanja keräsi suurta huomiota ja tavoitti seikkailunnälkäisen nuorison.

Long form -muotoiset, yli 15 minuuttiset seikkailujaksot lähtivät rohkeasti haastamaan bite size -kulttuuria ja näyttivät merkityksellisen sisällön tehon Tuplan kohderyhmässä. Materiaalista tuotetut lyhyemmät videot ja trailerit ohjasivat liikennettä sosiaalisissa medioissa pidempiin Hungry for Adventure -sisältöihin.

Itse tuote tuotiin sarjaan seikkailijan eväänä, jonka matkaava kaksikko napsautti auki ja jakoi – uusi napsauta ja nauti -avausmekanismi nousi sarjasta luontevana ja hauskana juttuna – tätä on pakko kokeilla itsekin.

Kampanjan pääkanavat olivat Facebook, YouTube, sekä Instagram. Lisäksi sarja näkyi myös lineaarisessa televisiossa sekä Finnkinon elokuvateattereissa.

 

tulokset

Tulosten valossa mainonta nosti erittäin hyvin Tuplan brändin kiinnostavuutta, nuorekkuutta, erottuvuutta ja seikkailullisuutta. Brändin vahvistuminen näkyi merkittävänä 11% myynnin kasvuna.

Verkkomainonnassa pyöritimme matkakuumetta nostattavia 30 sekuntisia trailereita, jotka ohjasivat katsojia tehokkaasti kohti kokopitkiä 15 minuuttisia seikkailujaksoja. Ohjelman trailereita katsottiin yli 2 miljoonaa kertaa ja trailereiden kautta siirryttiin kokopitkiin jaksoihin yli 330 000 kertaa. Kampanjan kohderyhmässä huomioarvot nousivat 67 prosenttiin. 

 

 
 

 EPISODE 1/3 trailer

Surviving iceland

 
 

Episode 2/3 trailer

the Life of a vaquero

 

Episode 3 / 3 trailer

Fukushima drift

 

tekijät

TYÖN NIMI:

Tupla – Hungry for Adventure

 

Asiakas: 

Cloetta / tupla

Hanna Korhonen - Marketing Director

Maija Paakkanen - Marketing Manager/Category Leader

Alexandra Rehnberg - Product Group Manager

Eemeli Lahtinen - Community Manager

 

Suunnittelu:

hasan&partners

Tobias Wacker - Creative Director

Ilkka Sairanen - Creative

Jon Gustavson - Creative

Markus Malmberg - Creative

Barbara Sorsa - Account Director

Jutta Casen - Account Manager

Juha-Pekka Kontulahti - Production AD

Jussi Peso - Production AD

Marika Rönkkö - Producer

Turo van Liere - UI/UX Designer

 

TUOTANTOYHTIÖ:

Pablo Films

Jyri Paajamaa - Tuottaja

Jukka Metsäaho - Ohjaaja

Kim Koponen ja Jukka Metsäaho - Kuvaaja

Jukka Metsäaho, Terri Niemi ja Janne Vartia - Leikkaaja

Totte Rautiainen - Äänisuunnittelu

Prinssi Jusuf “Nauhat Auki" / Monsp Records  ja Audio Network - Musiikki

Pablo Films ja Grade One - Jälkituotanto

 

Mediatoimisto:

Toinen PhD

Leena Koskinen – Markkinointiarkkitehti

Miia Sirviö - Account manager

Jenni Leinonen - Digi planner