Alx StbB ❤️ EU


TAUSTAA

Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alex Stubb päätti pyrkiä EPP-puolueen kärkiehdokkaaksi (Spitzenkandidat), joka olisi puolueen ehdokas vuonna 2019 valittavaan Euroopan komission puheenjohtajan virkaan.

Lähtötilanne oli lopputulosta mietittäessä hieman mahdotonta hankalampi. Stubb päätti ryhtyä kisaan, koska kisa itsessään kahden ehdokkaan välillä olisi merkityksellistä eurooppalaisen demokratian, suomalaisen EPP-puolueeseen EU-areenoilla kuuluvan kokoomuksen sekä luonnollisesti hänen oman kansainvälisen tulevaisuuden ja uskottavuuden kannalta.

 

TAVOITTEET

 Tiesimme, että itse vaalia emme varmastikaan voita, mutta tavoittelimme seuraavia laadullisia asioita:

1.     Maksimaalinen huomio Euroopan alueella
2.     Saada perinteiset poliittiset kampanjat näyttämään vanhanaikaisilta
3.     Merkittävä tunnettuuden kasvu Stubbille Eurooppatasolla

 

STRATEGIA

Stubb on moderni poliitikko, aktiivinen keskustelija sosiaalisessa mediassa ja yksi koko Euroopan seuratuimmista poliittisista vaikuttajista eri alustoilla. Strategia kiteytettiin kolmeen osaan:

1.     Sosiaalinen media –vetoinen
2.     Video- ja sisältöpainotteinen
3.     Ehdokas likoon

 

LUOVA IDEA

Palasimme luovassa ideassa Stubbin henkilöbrandin juurille. Vuonna 2004 hän oli ensikertalaisena EU-vaalien äänikuningas ja silloin hänen viestinsä perustui syvään hurahtamiseen EU:sta ja sen aitoon välittämiseen. Hurahdus ei ole haihtunut vuosien varrella. Päätimme kampanjan luovissa sisällöissä alleviivata tätä ulottuvuutta, samalla kun painotimme kokemusta, kielitaitoa ja poliittista substanssia.

Loimme joukon postauksia, jotka esittelivät ehdokkaan taustoja, substanssia, mielipiteitä ja EU-intohimoa. Teimme myös ajankohtaisia sisältöjä sormi pulssilla eläen. Näiden lisäksi kuvasimme ison joukon videoita samoista aiheista.

 
Stubb_FB_videot.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TULOKSET

Stubb ei voittanut pääehdokkaan statusta, mutta kampanja onnistui yli odotusten.

Kampanja sai ylistystä halki Euroopan, jopa kilpailevilta puolueilta. Lukuisat ihmiset olisivat halunneet päästä äänestämään Stubbia EPP:n sisäisessä vaalissa.

Stubbin tunnettuus kasvoi huippuunsa Euroopassa. Vaalikampanjan aikana (lokakuu-marraskuu) Alexander Stubb mainittiin sosiaalisessa mediassa 6466 kertaa (lokakuussa 4122 ja marraskuussa 2344), mikä on 67% koko vuoden maininnoista sosiaalisessa mediassa. Vuoden muina kuukausina mainintoja kertyi keskimäärin 316 kuukaudessa.

Uutismedioissa Stubb mainittiin kampanjan aikana 7850 kertaa (lokakuussa 2846 ja marraskuussa 5004), mikä on 60% koko vuoden mediamaininnoista. Muina kuukausina mediamainintojen keskiarvo oli 510 mainintaa kuukaudessa.

 
Stubb1.jpg
 

Stubbin videoiden katselumäärät olivat huippuluokkaa. Facebookissa katsotuimmat videot ylittivät kymmenentuhannen katsomiskerran rajan ja Twitterissä päästiin tietyillä videoilla lähelle sataatuhatta katsojaa.

Voit katsoa yksittäisen postauksen klikkaamalla kuvaa.

 

Jopa Financial Times nosti Stubbin kampanjan sisältöönsä.

Stubb_Financial_Times.jpg
 

Stubbin kampanja herätti huomiota myös muiden poliitikkojen joukossa – jopa kopioinniksi asti.

 

TYÖRYHMÄ

hasan & PARTNERS

Eka Ruola, Creative
Mikko Juhola, Creative
Marika Rönkkö, Producer
Ville Lahti, Director
Christopher Keravuori, Producer
Ronny Collin, Post Production Editor Intern
Mette Åström, Social Media Planner
Noora Kirjavainen, Digital Creative
Pekka Haimi, Data Planner

MUUT

Anthony Bentley, Editor