Screenshot 2019-01-24 at 20.19.28.png

Black Horse Onnenkalsarit

KATEGORIA: verkkomainos ja somekampanja


LÄHTöKOHTA

Black Horse on legendaarinen kalsaribrändi, joka ei ehkä enää ollut niin viileä nuorten miesten keskuudessa. Pukuhuoneissa, jossa tämä kultainen sukupolvi paljasti alusvaatekerrastonsa, ei katsottu hyvällä pappojen ja muodin syrjäkujilla aikaansa viettävien suosikkimerkkiä.

HAASTE

Black Horse oli Leijonien virallinen yhteistyökumppani, joka tulisi näkymään jääkiekon MM-kisojen yhteydessä. Black Horse oli uudistamassa brändiään syksyllä, mutta kisojen aikaan ei voitu vielä tulla ulos isosti. Miten rakentaa silta tulevalle ja tehdä jotain sellaista mikä yllättäisi kohderyhmän? Miten hyödyntää kisojen suuri huomio olematta tylsästi vain mukana menossa?

OIVALLUS

Suomi on menestyshullua kansaa ja kiekkoilijat taikauskoista porukkaa. Luistimet menee jalkaan tietyssä järjestyksessä ja erkkaa laitetaan lapaan tietyllä tavalla. Kaikkea on kokeiltu. Ruotsalaista valmentajaa, tuuletusharjoituksia, mutta ei koskaan onnenkalsareita. Tulisiko kultaa jos samat kalsarit pysyisi pelissä toista viikkoa?

RATKAISU

Virallisena kumppanina Black Horse toi maajoukkueen käyttöön Black Horse Onnenkalsarit, joiden tehtävänä oli viedä Suomi loppuun asti. Asia julkistettiin alla olevalla videolla ja joka matsin alussa valittiin joukkueesta pelaaja jolla oli päällä Onnenkalsarit (ei siis pestynä, tietenkään!). Ennen jokaista matsia julkaistiin videoita bannereissa ja somessa, jossa Onnenkalsaripelaajat esittelivät itsensä ja illan pelin.


HAASTEVIDEO

OTTELUKOHTAISET VIDEOT

TULOKSET

Ei tullut kultaa. Joku mokasi jossain, mutta näkyvyyttä ja klikkejä tuli. Kampanja sai 1,4 miljoonaa näyttöä ja tavoitti 66% kohderyhmästä (396 203 eri käyttäjää). Postausten engagement yhteensä oli 130507 (tykkäykset, kommentit, jaot). Ottelukohtaiset videot pitivät kampanjan tuoreena ja tehokkaana. Kampanja vaikutti positiivisesti brändimielikuvaan, etenkin nuorissa. Syyskussa tehdyssä mittauksessa spontaani tunnettuus oli kasvanut 40%:sta 50% (25-44-vuotiaat).

TEKIJÄT

PIERRE ROBERT

MIKA KAARTO, markkinointijohtaja

ELINA STANDERTSJÖLD-NORDENSTAM, markkinointpäällikkö

ANNIINA VIKMAN, markkinointikoordinaattori


HASAN & PARTNERS

KARI PUUMALAINEN, Creative

MIKAEL NEMESCHANSKY, Creative Director

BARBARA SORSA, Asiakkuusjohtaja

ELLA PAIMANDER, Projektipäällikkö

HELENA VEIJALAINEN, Tuotanto-AD

ENNI LINNUS, Tuottaja (hasan motion)

SANTERI ENSTEDT (freelance), post production

FILMO

KIM KARLSSON, Esiintyjä

KIM KARLSSON, JARMO LEHTI, Tuottajat Kim Karlsson, Jarmo Lehti

HEIKKI SLÅEN, Kuvaaja/Ohjaaja Kuvaaja, Ohjaaja: Heikki Slåen

JARMO LEHTI, Äänet