K-Market – sääkohdennettu piknik-mainonta

K-Marketin kesäkampanjan lähtökohtana oli tehdä täysin erilaista kesämainontaa kuin muut suomalaiset kauppaketjut, joiden teemat pyörivät aina grillaamisen ympärillä. Rakensimme koko kesän piknik-teeman ympärille ja kannustimme kansaa grillijuhlien sijasta puistotreffeille. Erilaisuutta haettiin myös ulkomainontaan, jonka tehtävänä oli inspiroida omanlaiselle piknikille, oli sää mikä tahansa.

Luova ratkaisu

Piknik-vimmaa lietsoaksemme loimme digitaalisiin ulkomainospintoihin piknik-teemaisia liikkuvan kuvan mainoksia, joiden sisällöt reagoivat vallitsevaan säätilaan. Kun satoi, kampanjakasvomme Saarinen esitti mainoksissa suojautuvansa sateelta ja kannusti sisäpiknikille. Kun taas paistoi, toinen hahmomme Ilkka nautti auringosta ja houkutteli jäätelöostoksille lähimpään K-Marketiin. Mainokset sijoitettiin suurten kaupunkien keskusta-alueille, jossa sekä K-Marketit että hyvät piknik-paikat olivat vain kävelymatkan päässä.

 

Sadekelin sääkohdennus - Tänään on loistava sää sisäpiknikille

 
 
 
 

Vastaanotto ja tulokset

Uudenlainen lähtökohta kesämainontaan toi tulosta. K-Market ketjun myynti kehittyi ennätysvauhtia kesän aikana, sillä kampanja oli K-Marketin historian tuloksellisin. Kampanjoinnin huomioarvo oli huimat 71% (vrt. Dagmar tietopankki keskitaso 55%).

Jäätelön osalta kerta-annosten myynti nousi edellisvuodesta 24,5% ja monipakkausten myynti 31,8%. Koko kesäkampanjan (touko-elokuun) vertailukelpoinen myynnin kehitys oli 7,8 % ja markkinaosuus elokuussa 12,3 %.

Artboard 1.png
 
Paras K-Market kesä ikinä!
— Anne Weide, K-Market-ketjun markkinointijohtaja

Aurinkoisen kelin sääkohdennus - tänään on unelmien piknik-sää

 
 
 

TEKIJÄT

K-Market – Sääkohdennettu piknik-mainonta

Asiakas: K-Market

Suunnittelutoimisto: hasan & partners

Mediatoimisto: Dagmar

Tuotantoyhtiö: Klok