sisun uusi suunta

(huom! verkkomainos-kategoriaan osallistuu vain filmi)

Sisu kaipasi muutosta. Pastillikategoria ei ollut kovin korkealla kuluttajien mielessä ja käyttäjistä puuttuivat varsinkin nuoret. Sisu koettiin perinteiseksi, pölyttyneeksi, nahkatakkisten taksikuskien tuotteeksi. Ei siis kovin herkullinen lähtöasetelma.

En näe, että mun ikäiset nuoret käyttäisi Sisua. Tuntuisi oudolta, jos kaveri tarjoaisi tai näkisin kaverilla Sisu-askin...
— Nuori mies, Sisu-tutkimus
 

Tavoitteet

Tavoitteet olivat selvät: Sisu piti päivittää nykypäivään relevantilla tavalla, kuitenkaan hukkaamatta vahvaa perinnettä ja juuria. Uutuustuotteet piti saada yleisön tietoisuuteen. Nuorten tunnesidettä Sisuun piti vahvistaa ja konvertoida tunne sitten käytöksi.

 
 

TOTEUTUS

Koska pääasiallinen kohderyhmä oli alle 35-vuotiaat “normijampat”, piti mainonnan olla heille täysin relevanttia; falski viestintä tulisi menemään ohi niin että soi.

Sisu otti paikkansa, ei ratkaisuna ongelmaan, vaan liikkeellepanevana voimana; pienenä potkuna persauksiin, jonka seurauksena itse kukin voi lähteä purkamaan edessä olevia ongelmia, oli kyseessä sitten iso tai pieni haaste.

Kampanja koostui ulkomainonnasta sekä filmistä, joka näkyi online- ja tv-mainonnassa, Instagramissa, Snapchatissa sekä elokuvissa.

 
igKasi.png
 

tulokset

 
Kuva asiakkaalta tulleesta sähköpostista.

Kuva asiakkaalta tulleesta sähköpostista.

 

Kampanja iskeytyi kohderyhmän tajuntaan. Kampanjan huomiarvo oli 70% koko väestössä, kohderyhmässä ennätyksellinen 83%. Mainonnan muistaminen kasvoi 12%. Mainonnasta pitäminen oli myös korkealla tasolla: kohderyhmästä 80% piti mainonnasta.

Harkinta kasvoi +4%, preferenssi huimat +17%. Kampanja teki juuri sen mitä pitikin; kiinnostus Sisua kohtaan oli korkein alle 35-vuotiaissa miehissä, 85%, kuuden prosenttiyksikön kasvulla.


 
 

CREDITS

Suunnittelu: hasan & partners

Filmin tuotanto: veli creative

Kuva: KOSKI SYVÄRI

Asiakas: CLOETTA

Mediatoimisto: TOINEN PHD