RATKAISU SOSIAALISEEN MEDIAAN

Elokuvan markkinointibudjetin ollessa pieni luotiin strategia, jolla yhteistyökumppanit ja heidän verkostonsa saatiin tärkeäksi osaksi kampanjaa heti alusta alkaen. Kumppaneille rakennettiin alusta, jonka avulla he pystyivät kytkeytymään hankkeeseen, kertomaan tehokkaasti omien brändiensä tarinaa ja tätä kautta ”traileroimaan” itse elokuvaa rakentaen siitä ilmiötä. Budjetti itsessään riitti vain kahden viikon lanseerauskampanjaan, joka käynnistyi viikkoa ennen ensi-iltaa ja jatkui viikon sen yli – muutamia häntiä lukuunottamatta, jotka jatkuivat hieman pidempään.

 
 
 

Sosiaalinen media nostettiin keskeiseen rooliin elokuvan ns. sustain-osiossa, jossa sosiaalisen median ja viestinnän keinoin pyrittiin pitämään Tuntemattoman liekkiä yllä ja ohjaamaan ihmisiä ostoputkeen. Päämediaksi valjastettiin Facebook ja tukimediaksi sekä nuorempaa yleisöä tavoittamaan Instagram.

 
 

Facebookissa strategiana oli:

1.    Ajassa elävä sisältömarkkinointi

a.    Kanavaan optimoitu liikkuva kuva

b.    Valokuvat tuotannosta ja hahmoista

2.    Osallistavat promootiot

3.    Jatkuva vuoropuhelu yhteisön kanssa

4.    Aktiivinen ohjaus myyntikanavaan

5.    Tiedottaminen

 

Tämän lisäksi reachin kasvattamiseksi sisältöjä jaettiin kumppaneille, jotka käyttivät niitä omissa kanavissaan ja rakensivat proomotioita.

 

Facebookissa kiinnityttiin ajankohtaisuuksiin ja tehtiin liikkuvan kuvan nostot räätälöidyillä ja kanavaoptimoiduilla sisällöillä isänpäivänä, itsenäisyyspäivänä, jouluna ja uutena vuotena. Instagrammissa tehtiin Tuntematon sotilas –pelikortteihin perustuva joulukalenteri, jaettiin elokuvan still-kuvia ja tehtiin videonostoja.

 

Esimerkkivideot

 

 

Esimerkkipostaukset

 

 
 
 

TULOKSET

 

Tuntemattoman sotilaan kolmannen esitysviikon aikana elokuva onnistui rikkomaan 500 000 katsojan rajan. Samaan aikaan elokuvan markkinointikampanja päättyi ja sosiaalisen median toimenpiteet nousivat keskeiseen rooliin. 

 

Tätä kirjoittaessa elokuva on rikkonut kaikki modernin kotimaisen elokuvan ennätykset. Haastava tavoite oli 700 000 katsojaa. Helmikuussa maaginen miljoonan katsojan raja ylittyi.

 

Monipuolisilla mediavalinnoilla varmistettiin, että kohtaamme monenlaisia ihmisiä erilaisissa kanavissa. Sisältöjä tuotettiin monipuolisesti ja kanavaoptimoidusti.

 

Facebookissa tavoitettiin massat, Instagramiin tehtiin sisältöjä naisille painotetusti, Twitterissä puhuteltiin nuorempia miehiä sekä aikuisempaa kohderyhmää ja Snapchatissa kosiskeltiin nuoria.

  • Ensimmäistä traileria katsottiin Facebookissa lähes miljoona kertaa (920k) – ilman senttiäkään mainosrahaa.

  • Sisältövideoita katsottiin Facebookissa 3 416 tuntia. Se on Tuntematon Sotilas –elokuva 1 145 kertaa.

  • Kampanja-aikana (09/2016-01/2018) sisältöjä kommentoitiin yli 9 000 kertaa ja jaettiin 4900 kertaa.

  • Mieleenpainuva, puhuttava sisältö levisi somessa ja tavoitimme ihmiset erittäin tehokkaasti rajallisella budjetilla.

  • Kampanjan CPM-hinnat olivat erinomaisia - keskimäärin 1,5 €.

  • Keskustelua herättävän laatusisällön avulla tavoitimme 2,5 miljoonaa ihmistä sosiaalisten impressioiden kautta.

  • Instagramin seuraajamäärä kasvoi kampanja-aikana 355 ihmisellä kuukaudessa. Mainontaa instagramissa tehtiin ainoastaan lokakuussa 2017 erittäin pienellä budjetilla.

  • Instagramissa hyödynnettiin sidosryhmät, kuten näyttelijät ja heidän verkostonsa.

  • Kokonaisuudessa kampanjamme tavoitti yli 21 000 000 silmäparia.

  • Sosiaalisen median osalta kampanjabudjetti oli alle 14 000 €.

 

Luonnollisesti tärkein markkinointielementti on itse teos ja sen ympärillä käytävä keskustelu, mutta ilman ainutlaatuista kumppaneillle tehtyä markkinointialustaa, vahvaa omaa sisältömarkkinointia ja sosiaalisen median aktiivisia toimenpiteitä isoimmat ennätykset olisivat jääneet rikkomatta.